A 8 legjobb WordPress biztonsági bővítmény

A 8 legjobb WordPress biztonsági bővítmény

Miért van szükség WordPress biztonsági bővítmény használatára?

A WordPress egy fantasztikus platform a weboldalak létrehozásához és kezeléséhez. Azonban, mint bármely más online platform, a WordPress oldalak is ki vannak téve a kiberbiztonsági fenyegetéseknek. Ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket tegyél annak érdekében, hogy megvédhesd a weboldaladat és a felhasználóidat.

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy biztonságossá tedd a WordPress oldaladat, az a megfelelő biztonsági bővítmények használata. Ebben a cikkben bemutatjuk a 8 legjobb WordPress biztonsági bővítményt, amelyek segítenek védelmezni a weboldaladat a különböző online fenyegetésekkel szemben.

WordPress biztonsági bővítmények

1. Wordfence Security

A Wordfence az egyik legnépszerűbb WordPress biztonsági bővítmény weboldalak számára. A Wordfence olyan funkciókat kínál, amelyek segítenek az oldalak védelmében a különböző online veszélyektől, például hackertámadásoktól, malware-től, botoktól és egyéb fenyegetésektől.

Néhány fontos funkciója a Wordfence biztonsági bővítménynek:

Weboldal tűzfal: A Wordfence beépített weboldal tűzfalat biztosít, amely segít megakadályozni a nem kívánt hozzáférést a weboldalhoz, valamint blokkolja az ismert rosszindulatú IP-címeket.

Biztonsági ellenőrzés: A bővítmény rendszeresen ellenőrzi a WordPress rendszer és a bővítmények frissítéseit, és értesít, ha új verziók érhetők el. Ez segít minimalizálni a biztonsági réseket.

Malware ellenőrzés: A Wordfence képes ellenőrizni a weboldalt malware vagy rosszindulatú kódok jelenlétére. Ha gyanús tevékenységet észlel, értesítést küld a weboldal tulajdonosának.

Kétlépcsős hitelesítés: A bővítmény lehetővé teszi a kétlépcsős hitelesítés beállítását, ami tovább növeli a weboldal biztonságát.

Jelszóerősség ellenőrzés: A Wordfence ellenőrzi a felhasználók jelszavait, és javaslatokat tesz az erősebb jelszavak használatára.

IP-blokkolás: Lehetőséget biztosít az ismert rosszindulatú IP-címek blokkolására, hogy megvédje a weboldalt a botok és támadások ellen.

A Wordfence egy ingyenes verziót is kínál, amelynek számos alapvető biztonsági funkciója van, de prémium verzió is elérhető, amely további fejlett funkciókat és támogatást nyújt.

2. Sucuri Security

A Sucuri egy másik megbízható választás a WordPress biztonság szempontjából. Ez a WordPress biztonsági bővítmény védi a webhelyedet különböző támadásoktól, például a DDoS-támadásoktól és a webhely defacementtől. A Sucuri Security az alábbi fő funkciókat kínálja:

Weboldalvédelem: A Sucuri segít megelőzni és védekezni a különböző weboldal támadások ellen, például a hackertámadások, malware fertőzések és DDoS (elosztott szolgáltatástagadás) támadások ellen. A szolgáltatás segít azonosítani és megszüntetni a biztonsági sebezhetőségeket.

Malware-mentesítés: Ha a weboldal vagy webalkalmazás már fertőzött, a Sucuri segít azonosítani és eltávolítani a kártékony kódot és más malware-t a webhelyről. Ez segít a webhely tisztaságának és biztonságának helyreállításában.

Web Application Firewall (WAF): A Sucuri WAF szolgáltatásának segítségével a weboldalak és webalkalmazások a támadók elleni védekezéshez használhatnak egy intelligens tűzfalat. A WAF blokkolja a kártékony forgalmat és segít megelőzni a weboldal sérülését.

Teljesítményoptimalizálás: A Sucuri segít optimalizálni a weboldal teljesítményét és gyorsaságát, ami javítja a felhasználói élményt és a keresőmotorok rangsorolását.

Biztonsági tanácsadás: A Sucuri olyan szolgáltatásokat kínál, amelyek segítenek a weboldal tulajdonosoknak és kezelőknek a webhely biztonságának javításában és fenntartásában. Ehhez tartozik a biztonsági értékelés és a tanácsadás is.

3. iThemes Security (eredetileg Better WP Security)

Az iThemes Security egy komplex WordPress biztonsági bővítmény, amely lehetővé teszi a webhelybiztonság erősítését a tűzfal, a szkennelő, az erőszakos bejelentkezési védelem és más funkciók segítségével. Korábban „iThemes Security” néven volt ismert, de 2020-ban átnevezték „iThemes Security Pro” névre.

Az iThemes Security Pro számos hasznos funkciót tartalmaz, például:

Bejelentkezési biztonság: Erős jelszavak kényszerítése, kétszereplős hitelesítés támogatása és bejelentkezési kísérletek korlátozása.

Weboldal tűzfal: Megakadályozza a potenciális támadókat a weboldalhoz való hozzáférésben.

Szkenner: Rendszeresen ellenőrzi a WordPress weboldalt a biztonsági sebezhetőségek felkutatása és javítása érdekében.

Biztonsági figyelmeztetések: Értesítések küldése a weboldal biztonsági állapotáról és potenciális veszélyekről.

Adatbázis mentés és visszaállítás: Automatikus adatbázismentés és a weboldal visszaállítási pontjainak létrehozása.

Biztonsági irányítópult: Egy egyszerűen kezelhető felhasználói felület a biztonsági beállítások és jelentések kezeléséhez.

Biztonsági erőforrások: Segédanyagok és oktatóanyagok a weboldal tulajdonosai számára, hogy megértsék a WordPress biztonság fontosságát.

4. All In One WP Security & Firewall

Ez a WordPress biztonsági bővítmény egy könnyen használható és ingyenes megoldás a webhelybiztonság erősítésére. A bővítmény számos olyan funkciót és eszközt kínál, amelyek segítenek védeni weboldalad a különböző online fenyegetésektől és biztonsági résektől. Néhány főbb jellemzője a következők:

Bejelentkezési biztonság: Az eszközök segítségével beállítható a bejelentkezési korlátozás, például az ismételt sikertelen bejelentkezések blokkolása, az adminisztrátori felhasználónevek elrejtése és a bejelentkezési oldal elérésének korlátozása.

Tűzfal: Az All In One WP Security & Firewall tartalmaz egy beépített tűzfalat, amely segít meggátolni a káros forgalmat és a hackertámadásokat. A tűzfal lehetővé teszi a különböző szabályok és beállítások konfigurálását, hogy megvédje weboldalát.

Biztonsági ellenőrzések: A bővítmény rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik a weboldalának biztonsági állapotának ellenőrzését, és javaslatokat tesznek a biztonsági javításokra.

Adatbázisbiztonság: Segít védeni az adatbázist a káros támadásoktól, például az SQL injection elleni védelemmel.

Támadás elleni védelem: Az eszközök segítenek az ismételt kísérletek elleni védelem kialakításában, hogy megakadályozzák a bruttóerő kísérleteket és más támadásokat.

Fájlbiztonság: Ellenőrzi a fájlok és mappák jogosultságait, és segít elkerülni a káros kódot tartalmazó fájlok feltöltését vagy futtatását.

5. BulletProof Security

A BulletProof Security WordPress biztonsági bővítmény olyan funkciókat és eszközöket kínál, amelyek segítenek védeni a weboldalt a különböző online veszélyektől, például hackertámadásoktól, weboldalak átalakításától, adatvesztéstől és egyéb biztonsági fenyegetésektől.

Ez a bővítmény többféle biztonsági rést próbál megvédeni, beleértve a SQL-injekciókat és a Cross-Site Scripting (XSS) támadásokat is. Ezek a funkciók magukban foglalják a tűzfalakat, a szkriptek ellenőrzését, a biztonsági naplózást és egyéb eszközöket, amelyek segítenek megerősíteni a WordPress weboldal biztonságát.

Fontos megjegyezni, hogy a BulletProof Security bővítmény működéséhez megfelelő technikai ismeretekre van szükség, és a beállítása és karbantartása komoly munkát igényelhet.

6. Security Ninja

A Security Ninja egy olyan WordPress biztonsági bővítmény, amely szkennelheti a webhelyedet a biztonsági rések után, és javaslatokat ad azok javítására.

A Security Ninja bővítmény olyan eszközöket és funkciókat kínál, amelyek segítenek erősíteni a WordPress weboldalak biztonságát. Ezek közé tartozik a sebezhetőségek ellenőrzése, a jelszavak erősségének ellenőrzése, a bejelentkezési kísérletek figyelése, a rosszindulatú kóddal fertőzött fájlok elemzése és egyéb biztonsági szolgáltatások.

A bővítmény általában könnyen telepíthető és konfigurálható, és segíthet a weboldal tulajdonosoknak megvédeni weboldalukat a potenciális veszélyektől.

7. Sucuri Scanner

Ez egy könnyen használható WordPress biztonsági bővítmény, amely lehetővé teszi a webhelyed szkennelését a biztonsági rések után. A Sucuri nevű vállalat által kifejlesztett bővítmény célja az, hogy segítse a webhely tulajdonosokat a webhelyeik védelmében, különösen a webhelyek potenciális biztonsági réseinek felkutatásában és megszüntetésében.

A Sucuri Scanner bővítmény funkcionalitása többek közt a következőket tartalmazza:

Webhely ellenőrzés: A bővítmény lehetővé teszi a webhely ellenőrzését a biztonsági rések és sérülékenységek szempontjából. Ez segíthet azonosítani a potenciális fenyegetéseket.

Biztonsági szkennelés: A bővítmény képes automatikusan szkennelni a webhelyet a kártékony kódok, rosszindulatú tevékenységek és más biztonsági problémák felderítésére.

Ellenőrzőlisták: A Sucuri Scanner tartalmazhat különböző ellenőrzőlistákat és ajánlásokat, hogy segítse a webhely tulajdonosokat a biztonság növelésében és a potenciális veszélyforrások kiküszöbölésében.

Webhelybiztonsági tanácsadás: A bővítmény gyakran tartalmaz olyan tanácsokat és ajánlásokat, amelyek segíthetnek a webhely tulajdonosoknak a biztonsági helyzet javításában.

Jelentések és figyelmeztetések: A Sucuri Scanner figyelmeztetéseket és jelentéseket készít a webhely biztonsági helyzetéről, beleértve a felderített problémákat és a javasolt lépéseket azok kezelésére.

8. MalCare Security

A MalCare egy automatizált WordPress biztonsági biztonsági bővítmény, amely a webhelyedet rendszeresen szkenneli a biztonsági rések után, és azonnal figyelmeztet, ha problémák merülnek fel.

A MalCare Security bővítmény számos biztonsági funkciót és eszközt kínál, például:

Malware szkennelés: A bővítmény rendszeresen ellenőrzi a weboldalt a kártékony kódok és malware jelenlétére, és értesítést küld, ha problémát észlel.

Tűzfal: A tűzfal segít blokkolni a potenciálisan veszélyes forgalmat és támadásokat a weboldal ellen.

Bejelentkezési védelem: Az eszköz segít megerősíteni a WordPress bejelentkezési oldalt, és ellenállóbbá teszi a bruteforce támadásokkal szemben.

Szűrés és védelem: Az általános biztonsági szabályokat alkalmazza az oldalakon, például a SQL injekciók és cross-site scripting (XSS) támadások elleni védelmet.

Jelszókezelés: Segít a biztonságos jelszavak kialakításában és kezelésében.

Naplózás és figyelmeztetések: Nyomon követi az oldal biztonsági eseményeit, és figyelmeztetéseket küld, ha valamilyen potenciális probléma merül fel.

Fontos megjegyezni, hogy a WordPress biztonsági bővítmények csak egy része a webhelyvédelmi stratégiának. A webhelyed biztonságának javításához más intézkedéseket is meg kell tenni, például frissíteni kell a WordPress és a bővítmények verzióit, erős jelszavakat kell használni, korlátozni kell a bejelentkezési kísérleteket, és rendszeres biztonsági mentéseket kell készíteni. Az előzően említett bővítmények azonban segíthetnek a biztonság növelésében és a potenciális támadások megelőzésében.

Talán ez is tetszeni fog…