A 6 legjobb WordPress mentés bővítmény

A 6 legjobb WordPress mentés bővítmény

WordPress mentés bővítmények a weboldalad biztonságáért

A WordPress mentés bővítmények arra szolgálnak, hogy egyszerűsítsék és automatizálják a weboldalad biztonsági mentéseinek készítését. Ezek a bővítmények különböző funkciókkal rendelkeznek, és lehetővé teszik számodra, hogy rendszeres időközönként vagy szükség esetén elmenthesd az oldalad adatait.

Ezen a ponton meg kell jegyeznünk, hogy WordPress a biztonsági mentést manuálisan is el lehet végezni. Erről részletesen a „WordPress biztonsági mentés manuálisan” című cikkünkben olvashatsz.

Érdemes tudni, hogy hogyan működnek általánosságban a WordPress mentés bővítmények:

Telepítés és aktiválás

Először is, válaszd ki a kívánt mentés bővítményt, és telepítsd fel a WordPress weboldaladon. A bővítmény telepítése után aktiválnod kell azt.

Beállítások konfigurálása

Miután az aktiválás megtörtént, általában egy új menüpontot találsz a WordPress adminisztrációs felületen a mentés bővítmény beállításaihoz. Ideális esetben az első lépés az lesz, hogy a beállításokban konfiguráld a mentési időközöket és az elmentett fájlok tárolási helyét.

Automatikus mentések

A mentés bővítmények lehetővé teszik, hogy beállítsd az automatikus mentéseket. Ez azt jelenti, hogy a bővítmény rendszeres időközönként automatikusan elkészíti a weboldalad teljes mentését. Gyakran beállíthatod, hogy milyen gyakran történjenek ezek a mentések, például naponta, hetente vagy havi rendszerességgel.

Kézi mentések

Ezenkívül lehetőséged van manuálisan is elmenteni az oldaladat a bővítmény segítségével. Általában a WordPress admin felületén egy egyszerű gomb vagy menüpont segítségével kezdeményezheted a mentést.

Visszaállítás

Amennyiben valamilyen probléma merül fel az oldaladdal, például adatvesztés vagy hibás frissítés miatt, a mentés bővítmények lehetővé teszik az előző mentés visszaállítását. A bővítmény által készített mentések segítségével visszaállíthatod az oldaladat az utolsó működőképes verzióra.

Tárolási lehetőségek

A mentés bővítmények általában különböző lehetőségeket kínálnak a mentések tárolására. Lehetőséged van a mentések helyi tárolására a szervereden, de ajánlott a mentéseket külső helyen, például felhőszolgáltatásokban, például Dropbox vagy Google Drive használatával is tárolni.

Értesítések

Néhány mentés bővítmény lehetővé teszi az értesítések beállítását. Ez azt jelenti, hogy értesítést kaphatsz, ha a mentési folyamat során probléma merül fel, vagy ha a mentések végrehajtása befejeződik.

Frissítések és támogatás

Fontos figyelembe venni, hogy a WordPress és a bővítmények rendszeres frissítéseket kapnak. Győződj meg róla, hogy mindig frissített változatokat használsz a biztonság és a kompatibilitás érdekében. A jó mentés bővítmények általában szolgáltatnak támogatást és dokumentációt is, amely segít abban, hogyan kell használni őket.

Fontos megérteni, hogy a WordPress mentés bővítmények nem csak az adatok védelmét szolgálják, hanem segítenek a weboldalad újraindításában is, ha valami rosszul sül el. Az automatikus és rendszeres mentések beállítása segít megőrizni az oldalad integritását és biztonságát.

A 6 legjobb WordPress mentés bővítmény a weboldalad biztonságáért

1. UpdraftPlus

Az UpdraftPlus egyike a legnépszerűbb és legjobb WordPress mentés bővítményeknek. Segítségével könnyedén készíthetsz teljes vagy részleges mentéseket a weboldaladról, és azokat később visszaállíthatod. Az UpdraftPlus lehetővé teszi az automatikus mentéseket, és támogatja a felhőalapú tárolást is.

2. BackWPup

A BackWPup egy másik nagyszerű lehetőség a WordPress mentésekre. Ez a bővítmény szintén támogatja a teljes és részleges mentéseket, és lehetőséget ad az automatikus mentésekre is. A BackWPup segítségével könnyedén beállíthatod a mentéseket, és akár a felhőben is tárolhatod azokat.

3. VaultPress

A VaultPress az Automattic, a WordPress anyavállalatának terméke. Ez a bővítmény kifejezetten a WordPress weboldalak biztonságára és mentéseire specializálódott. A VaultPress lehetővé teszi a valós idejű mentéseket, és automatikusan tárolja azokat a felhőben.

4. Duplicator

A Duplicator egy másik népszerű WordPress mentés bővítmény. Ezzel a bővítménnyel egyszerűen készíthetsz teljes mentéseket a weboldaladról, és azokat könnyedén visszaállíthatod. A Duplicator lehetővé teszi a mentések exportálását és importálását is, így könnyedén áthelyezheted a weboldaladat egy másik szerverre vagy domainre.

5. Solid Backups

A Solid Backups  (régebben BackupBuddy) egy prémium WordPress mentés bővítmény, amely számos kiváló funkcióval rendelkezik. Ez a bővítmény lehetővé teszi a teljes és részleges mentéseket, valamint az automatikus mentéseket is. A Solid Backups segítségével könnyedén visszaállíthatod a mentéseket, és akár a felhőben is tárolhatod azokat.

6. WP Time Capsule

A WP Time Capsule egy innovatív WordPress mentés bővítmény, amely a valós idejű mentésekre és az inkrementális mentésekre összpontosít. Ez a bővítmény csak a megváltozott fájlokat és adatbázisokat menti, így jelentősen csökkenti a mentési időt és a tárolási követelményeket.

Összességében a fent leírt WordPress mentés bővítmény választék elégséges lehetőségeket kínál a weboldalad biztonságának és mentéseinek kezelésére. Válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet, és gondoskodj adataid biztonságáról!

Talán ez is tetszeni fog…